феб 5, 2010

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Amazonit – simbol Amazonki

Amazonit – simbol Amazonki

Amazonit – simbol Amazonki

Najpoznatija nalazišta ovog kristala su u Americi, Indiji i Rusiji, a pronalazimo ga i u Brazilu, Nambiji i na Madagaskaru. Amazonit pripada vrsti tetosilikata, dok je njegova tvrdoća 6 po Mohsovoj skali, što ga svrstava u grupu  tvrđih kristala. Samim tim, vrlo je pogodan za obradu. Karakterističan je po svojoj prelepoj zeleno-plavoj boji, koju često znaju da upoređuju sa bojom vode reke Amazon.

Ovaj kristal dugo je bio poznat kao „amazonska stena“ zbog sličnosti sa nefritom, koji, po predanju naroda Indiosa Del Rio Grande, dolazi iz „zemlje žena“ tj. bio je simbol Amazonki i oličenje snage i moći koju poseduju. Ime koje danas nosi, amazonit je je dobio u 18. veku, a u istom periodu i “sertifikat” da nije isto što i nefrit.Amazonit2

Kao i svi ostali kristali i minerali, i amazonit je oduvek bio interesantan, mio i u službi  čoveka, naročito žena, a kristaoloterapeuti širom sveta ga koriste kod lečenja raznih telesnih, psihičkih i duhovnih smetnji. Pomaže kod povreda mišića, grčeva mišića, ali i kada su u pitanju trudovi.

Izuzetno je dobar u otklanjanju problema sa metabolizmom, pospešuje rad i oporavak jetre. On smiruje, pospešuje koncentraciju i intuiciju.

Komentari su zabranjeni.