дец 24, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Istorija pirsinga

Istorija pirsinga

Istorija pirsinga

Pirsing nije izum novog doba, kao što mnogi to misle, jer su već stari Egipćani pre oko 4000 godina bušili svoja tela, a poznavale su ga i druge antičke kulture širom sveta. Pirsing se većinom izvodio u obredne svrhe, za označavanje društvenog položaja ili pristupanja dečaka svetu odraslih muškaraca.

Imao je i druge svrhe. Antički Rimljani su bušili genitalije svojih robova i gladijatora da bi tako nadzirali kada će imati seks. U hinduističkoj tradiciji je postojalo verovanje da neke vrste pirsinga povećavaju užitak i poboljšavaju učinkovitost određenih polnih tehnika.

Oko 1825. godine su muški testisi morali biti stisnuti u izuzetno uskim pantalonama, i pirsing2zato su mnogi muškarci imali puno problema, jer su hteli da njihov penis bude ili na levoj ili na desnoj strani, da na pantalonama ne bi nastala previše vidljiva izbočina. Da bi to postigli, mnogi su – a među njima i princ Albert – probušili polni organ i u njega stavili prsten kako bi penis obesili na manju kuku koja je bila ušivena na unutrašnjoj strani pantalona.

Poslednjih godina genitalni pirsing se ponovo pojavio kao periferni i alternativni oblik samoizražavanja i način poboljšavanja seksualnog života.

Komentari su zabranjeni.