дец 18, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Kamen za rođene u septembru

Kamen za rođene u septembru

Kamen za rođene u septembru

Ahat

Ovo je posebna vrsta kvarca prošaranog kalcedonom, opalom, ametistom, hematitom. Daje hrabrost, energiju, snagu, oslobađa strahove i daje porast samopouzdanja. Štiti od štetnog zračenja, oluje, gromova, glavobolje i groznice. Sprečava iritacije kože, groznicu i očne infekcije, poboljšava vid i cirkulaciju, pruža ženama plodnost. Ahat može pomoći osobi da postane elokventija, a poveća i atletsku snagu i hrabrost.septembar2

Safir

Ovaj blistavi dragi kamen azurnoplave boje preporučuje se osobama rođenim u znaku Bika ili Jarca. Safir je kamen kreativnog izražavanja, intuicije, meditacije. Koristan je za mentalnu jasnoću i protiv depresije. Koristi se za snižavanje temperature i poteškoća sa sluhom.

septembar3Lapis Lazuli

Lapis Lazuli je kamen posvećen ljudima rođenim u znaku Vage. „Dragulj radosti“ produbljuje ljubav i prijateljstvo. Lapis lazuli daruje iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um i povećava svesnost i duhovnu evoluciju. Pomaže da organizujemo svakodnevnicu i zaposlimo nemiran duh. Lapis povećava ljubav i vernost u braku. Takođe je dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je protiv  bolova kada su u pitanju sinusi, glavobolje i bolovi uopšte.

Komentari su zabranjeni.