нов 26, 2009

Napisao u Broševi, Izdvajamo, Za žene | Коментари су искључени на Broš – ne samo za starije

Broš – ne samo za starije

Broš – ne samo za starije

Broševi se nose od davnina, ukrašavaju balske haljine, narodne nošnje, ali niko ih nije nosio s tolikom ljubavlju kao, svima dobro poznata, Koko Šanel. Često je znala da zaintrigira, što i jeste uskladu sa njenom buntovnom naravi, noseći veoma skupe modne detalje koje je kombinovala sa upadljivom bižuterijom. Postoji i podatak da su je vojvode, sa kojima se zabavljala, znale obasipati pregrštom nakita, a vojvoda od Vestminsera joj je poklonio broševe neverovatne lepote.

Broševi su vladali juvelirskim radnjama sve do kraja pedesetih godina, a onda su ih hipiji, kojima su opsesija bile indijanske i afričke ogrlice, proglasili nakitom žena koje su se pomirile sa tim da se mora ostariti.

Ali, otkako su pre nekoliko sezona broševi ponovo zavladali modnom scenom, postalo je izvesno da su ipak uvek bili prisutni, pa makar kao i ideja, samo što je do ponovne pojave malo njih imalo hrabrosti da se ukrasi njime. A sada, iz bros2sezone u sezonu, viđamo ih u najrazličitijim varijantama kao ukras na odeći ovozemaljskih zvezda.

Čak i vrlo mlada pevačica Rijana je prihvatila taj modni detalj, za šta će mnogi reći da više pristaje njenoj mami ili baki. Ali, ono što niko ne može osporiti jeste da svakako ističe struk ili dekolte, u zavisnosti od toga kakvog je izgleda i na kom delu odeće se nosi. S toga, bez ustručavanja!

Komentari su zabranjeni.