нов 9, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | 2 komentara

Nakit za oči

Nakit za oči

Holandski očni hirurzi u spoljnu membranu oka odnedavno ugrađuju parčiće nakita. Procedura veoma kratko traje, svega 15-ak minuta i sastoji se iz postavljanja specijalno napravljenog nakita veličine oko 3 milimetra u konjuktivu, a ceo zahvat vrši se pod lokalnom anestezijom. Nakit se postavlja tako da stoji simetrično u odnosu na unutrašnju ivicu kapka, a ispred jabučice. Mikroskop je, dakle, neophodno pomagalo tokom ovog zahvata.
Nakit koji se stavlja u oko može biti različitog oblika, a cena se kreće između 600 i 1 500 dolara. Do sada nisu poznati bilo kakvi neželjeni efekti, a oftamolozi tvrde da ova metoda ukrašavanje ne nanosi nikakvu štetu tretiranom oku.
Tetoviranje očne jabučicetetoviranooko
Tetoviranje očne jabučice datira još iz 19. veka. Tada se obično primenjivalo radi korekcije defekata slepih očijiu, dok je ta procedura danas obožavana među, slobodno možemo reći, pomalo čudnim ljudima. Tetoviranje očne jabučice podrazumeva isto što i klasična tetovaža. Radi se iglom i mastilom, i veoma je bolno jer oko sve vreme mora biti otvoreno. Međutim, nije moguće istetovirati bilo kakav pravilan oblik, jer se boja na neki način razliva, pa se ceo process otprilike svodi na bojenje oka.

  1. Mmm, nikada do sad nisam cula za ukrase za oci, ali mi se ideja bas dopada!veoma zanimljiv podatak!hvala!

  2. Dali je moguce da se nekom „NORMALNOM“ svida tetoviranje ociju??? Ja sam se iskreno samo od slike pored,sva najezila.Jezljivo je i mnogo,mnogo ali stvarno MNOGO RUZNO !!!