феб 23, 2010

Napisao u Aktuelnosti | Коментари су искључени на Starinski nakit

Starinski nakit

Starinski nakit

Davnih 60-ih broševi od emajla crne boje su, na primer, bili ultra popularni. Takvi i slični komadi san su svakog kolekcionara nakita.

Starinski nakit obožavaoci su u stanju da traže u svakom ćošku svake zemlje i da za njega daju čitavo blago. Ipak, ne mogu baš svi koji to žele sebi da priušte. Najskuplji prodavci sa pariskog trga Vendôme vrlo dobro su shvatili nove trendove. Umnožili su nekoliko linija vrhunskog nakita, a unikate procenjuju stotinama starinskinakit2hiljada eura. Tako na ovo, slobodno možemo reći specijalno trzište, ulaze alternativni proizvodi, koje velike marke izrađuju u serijama.

No, i oni sa i oni bez mogućnosti složiće se u jednom – starinski nakit jako je elegantan. Pre nekoliko godina smatralo se prevaziđenim, ponekad i smešnim, dati ogromnu količinu novca za nakit iz 50-tih godina prošlog veka. Tada je bakin nakit bio potpuno demode. Međutim, nove generacije žele upravo starinski nakit.

starinskinakit3U Parizu, ono što danas nakitu diže cenu jeste kada draguljar određeni komad obeleži natpisom “Starinski nakit”. Nakit iz prošlosti je označen velikim paradoksom . Veliki deo ovih retkosti uglavnom ne prodaje epoha, već stil.
 
Najnoviji hir mladih Parižanki jesu velike narukvice zvane „tank“ iz perioda “ 1940-tih godina, zbog sličnosti sa teškim oružjem. Ovakav nakit je interesantan, jer odiše besmrtnošću.

Komentari su zabranjeni.