мај 27, 2010

Napisao u Istorija, Izdvajamo, O materijalima | Коментари су искључени на Ahat kamen – kamen prosperiteta

Ahat kamen – kamen prosperiteta

Ahat kamen – kamen prosperiteta

Ahat kamen je fenomenalan zaštitnički kamen, naročito dobar za najmlađe. Ahat kamen podstiče hrabrost, energiju, snagu, odganja strahove i smanjuje osećanje ljubomore. Ahat kamen je kamen je sklada, što znači da nam daje moć dobre organizacije u svim sferama života. Ovaj kamen takođe stimuliše koncentraciju, ali i pomaže kreativnom duhu da se izrazi na najbolji mogući način. Ahat kamen se preporučuje osobama koje mnogo vremena provode gledajući tv, radeći pred kompjuterom, jer doprinosi boljem vidu.

Mahovinasti ahat

Mahovinasti ahat uspostavlja balans tela i duha onoga ko ga nosi, i podiže nivo samopoštovanja.  Preporučuje se osobama koje su sklone alkoholu, cigaretama ili bilo kakvom drugom vidu ovisnosti. Takođe, ahat je idealan poklon za prijatelja ili prijateljicu, jer je između ostalog i kamen prijateljstva. Takav poklon bio bi pokazatelj koliko ste iskreni prema svom prijatelju, a odnos bi nakon toga bio još sigurniji i čvršći.ahat2

Bocvana ahat

Ova vrsta ahata idealna je za emocionalno nestabilne osobe, kojima će pomoći da ovo reše i probleme tog karaktera posmatraju “prizemljeni”, hladnije glave. Depresija i očaj gotovo nikada ne prate osobe koje se kite bocvana ahatom, jer on ohrabruje, daje “vetar u leđa”. Pa ipak, i kada ste uspešni, pomoći će vam da suština vašega bića zablista u istom sjaju pre stečene slave, i nikako vam neće dozvoliti da vas ponese vetar nadmenosti i prepotencije.

Komentari su zabranjeni.