мар 19, 2010

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Akvamarin – kako, kada i gde ga nositi

Akvamarin – kako, kada i gde ga nositi

Akvamarin – kako, kada i gde ga nositi

Briga za akvamarinom počinje saznanjem kako, kada i gde da ga nosite. Setite se zlatnog pravila koje važi za nošenje nakita: “Uvek ga stavljajte poslednji, a skidajte prvi.”

To znači da ga treba staviti nakon šminkanja, parfema i nikako prskati sprej na kosu dok je na vama nakit. Sve od navedenog sadrži štetne hemikalije koje mogu dovesti do oštećenja akvamarina.akva2

Dok obavljete kućne poslove kao što su usisavanje, pranje kupatila, prozora i slično, uklonite svoj akvamarin. Ako vam je prsten ukrašen ovim prelepim kamenom, nikako ga nemojte nositi tokom radova u bašti, ako npr. okopavate svoje cveće.

Kada odlazite u frizerski salon, neka vaše akvamarin minđuše ostanu kod kuće ili ih odložite u torbu. Naročito ako se farbate. Hemikalije koje se pri tome koriste su surove prema nakitu i često sadrže akva1amonijak koji može da dovede do tamnjenja vašeg akvamarina.

Ako ne želite da vaš nakit ukrašen akvamarinom ne izbledi, onda izbegavajte njegovu preteranu izloženost suncu. Takođe, kada se kupate u moru ili bazenima, koji su obično puni hlora, bitno je da skinete svoje drage kamenčiće.

Sledite zlatno pravilo i teško da može da pođe naopako.

Komentari su zabranjeni.