дец 16, 2009

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Ametist – sinonim za mir

Ametist – sinonim za mir

Ametist – sinonim za mir

Lekovita svojstva ametista datiraju još iz doba drevnih Grka koji su smatrali da ametist štiti od opojnog uticaja alkohola. „Ametist“ vodi poreklo od grčke reči „amethustos“ što znači „onaj koji nije pijan„.

Ima umirujuće dejstvo, pa ga zato često povezuju sa mirom i spokojem. Poznato je njegovo umirujuće i zaštitničko delovanje na um. Ublažava stanja intelektualnog opterećenja kada se bavimo napornim mentalnim aktivnostima, jer njegovo delovanje nije usmereno samo na mentalno opuštanje, već i na nervni sistem. delovanjeametista2

Ublažava zabrinutost, strepnju, nemir, a povećava mentalnu snagu, stabilnost i nesebično daje energiju. Štiti um od psihoza, pa pomaže da se rešite negativnih razmišljanja. Ametist olakšava stres, žalost, depresiju i emocionalnu nestabilnost.
Deluje na šestu i sedmu čakru, otvara treće oko i pojačava svesnost, perspektivu, introspekciju. Donosi porast intuicije i psihičkog razvoja. Pomaže pri meditaciji i olakšava vizualizaciju, a kada ga koristimo na krunskoj čakri, omogućava i da se prisetimo događaja iz prošlosti.

Koristi se kod problema sa insomnijom i košmarima. Mnogi su potvrdili da su spavali poput jagnjadi nakon delovanjeametista3njegovog stavljanja pod jastuk.

Ametist se koristi za odvikavanje bilo koje vrste ovisnosti, bilo da je u pitanju alkohol, droga, cigarete i slično.

U bilo kojem od tih slučajeva, potrebno je da stavite mali komadić ametista ispod jezika osobe koja pokazuje simptome ovisnosti. Ispod jezika se nalaze žlezde koje su u kontaktu sa čitavim biohemijskim sistemom ljudskog tela. Mali komadić ametista reaguje u dodiru sa tim žlezdama i poništava ovisničke impulse.

Komentari su zabranjeni.