дец 14, 2009

Napisao u Istorija, Kulture i civilizacije | Коментари су искључени на Istorija kristala

Istorija kristala

Istorija kristala

Kristali i drago kamenje od davnina su se koristili u različitim kulturama i civilizacijama u najrazličitije svrhe. Kod mnogih  naroda se moć kristala izjednačavala sa moći koju poseduju bogovi, pa se u nekim kulturama kristali i danas poštuju kao božanska energija na zemlji.

Upotreba kristala i dragog kamenje prvi put se pominje u Atlantidi, gde su korišćeni kao energija za osvetljavanje prostora. Lečilo se kombinacijama boja, zvuka i kristala i dragog i poludragog kamenja. Kinezi su 4000 godina pre istorijakristala2Hrista razvili jednu od najpoznatijih metoda lečenja kristalima i dragim kamenjem. Egipćani, Grci i Rimljani su lekovita svojstva kristala i dragog kamenja povezivali sa ljubavlju, besmrtnošću, zaštitom i zdravljem.

Način lečenja američkih Indijanaca i njihova duhovna praksa ne može se zamisliti bez kristala i dragog kamenja. Oni o lečenju duha govore kao o načinu življenja u skladu sa univerzumom, govore o snazi i moći koja nam je podarena od planina, mora, sunca, meseca, vetra, kiše, drveća.

Komentari su zabranjeni.