феб 4, 2010

Napisao u Istorija, Izdvajamo, O materijalima | Коментари су искључени на Kristali – rast i razvoj

Kristali – rast i razvoj

Kristali – rast i razvoj

Kristali imaju dva važna svojstva: sposobnost prenošenja ili lomljenja svetlosnih zraka i način na koji se puni elekticitetom.

Glavno svojstvo kristala kao minerala je da atomi oblikuju molekule i kristale koji nastavljaju da rastu prema pravilu nizanja strana koje se susreću da bi na mestima spajanja oformile dva ili tri vrha. Za vreme tog predodređenog i nepromenjivog postupka kristalizacije, kristal se deli. Svaki deo simetrički odgovara drugom delu.

Postupak kristalizacije može da se uporedi sa onim što se događa kada stavimo magnet na ploču, a onda pospemo komadiće gvožđa oko magneta. Magnet će privući gvožđe , prvo one bliže komadiće, stvarajući simetričan oblik sa vlastitim pravilima oko magneta. Nakon što su prve komadići magnetizovani, oni akumuliraju moć i privlače sledeće, puno udaljenije, stvarajući strukturu oko magneta.

Nekim kristalima potrebne su hiljade godina za rast. Čak i prilično mali kristali kvarca mogu biti stari 100 000 godina ili više u ljudskim okvirima. Isti taj kristal imaće različit i veći oblik kada dosegne 200 000 godina.

On upija energiju godinu za godinom i svaka energija koju upije unosi u njega „utiske“ iz spoljnog sveta. Kada izvadimo kristal iz zemlje ili ga pronađemo u prirodnom staništu, on sadrži svo energetsko blago koje je akumulirao tokom stotina hiljada godina. Što je kristal veći, to je veća energija koju sadrži.

Kristali svojim harmoničnim vibracijama podržavaju sva živa bića i vibriraju određenu konstantnu vibraciju oko biosfere.

Svi kristali spadaju u minerale, ali svi minerali nisu kristali. Kirijanov snimak pokazuje da fantastično jako zrače i jedino kristali, poput živih bića, stvaraju jaku auru.programiranje2

Oni su najviši evolucijski produkt mineralnog carstva. Zemljinu koru pokriva ogroman udeo kristala kvarca. Kristal kvarca upotrebljava se u kvarcnim satovima.

Mudraci drevnih kultura proučavali su hiljadama godina svojstva kristala i njihov uticaj na čoveka i došli do zaključka da kristali vibriraju vrlo skladno. Tako su razvili učenja o kristalima i njihovom isceljujućem delovanju na ljudska bića.

Komentari su zabranjeni.