дец 18, 2009

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Mokvi kuglice

Mokvi kuglice

Mokvi kuglice

Mokvi kuglice su stare koliko i sama zemlja. Uravnotežena energija udružena sa elementima i snagom stvaranja zemlje oblikovala je i ove kuglice, tako da su postali mala skrovišta uravnotežene energije. Za razliku od bilo kojeg drugog kamenja, celovitima ih održava njihova unutrašnja energija. Ukoliko je energija redukovana ili na neki način uništena, njihova molekularna struktura će se promeniti sa izuzetne tvrdoće do čiste prašine.

Geolozi smatraju da je to nejneobičnije svojstvo ovih kuglica. Jedan geolog je rekao da ga mokvi kuglice podsećaju na ljudsko telo, koje se održava celovitim životnom energijom. Kada ta energija iščezne, kamen se raspadne određenim hemijskim procesima u prašinu.boji3

Unutrašnji deo je izgrađen od stvrdnutog peska i prastarih morskih organizama, koji je zatvoren u ljušturu. Sadrže veliku količinu paladijuma, koji je vrlo redak element i ima visoku vibraciju. Smatra se da je taj element zaslužan za visoki stupanj isceljujućeg delovanja kuglica. U području Utaha erozijom tla dolaze na zemljinu površinu i vrlo ih je lako sakupljati. Međutim, njihova nalazišta se nalaze unutar zaštićenog područja, pa je zabranjeno njihovo sakupljanje, tako da su postali cenjeni na tržištu. Prave mokvi kuglice ili bojiji, kako ih još zovu, prodaju se sa sertifikatom.

Severnoamerički Indijanci ih smatraju svetim i uvek ih koriste pri ritualima, ceremonijama i isceljivanjima. Ne treba biti posebno senzibilan kako bi se osetila njihova energija, koja je vrlo jaka. Dovoljno ih je boji2staviti u ruke, zatvoriti oči i osetićete kako pulsiraju u vašim rukama. Zato ih mnogi zovu «živo kamenje». Snimani su Kirlijanovom kamerom i pokazalo se da imaju vrlo snažno energetsko polje oko sebe.

Uvek se javljaju u paru, jedan sa yan – muškom energijom, i drugi sa yin – ženskom energijom. Lako je uočiti razliku. Muški ima grublju površinu i jedan prsten koji mu opaše telo po ekvatoru, a ženski ima nežniju, baršunastu površinu. Muški kamen je više pljosnat, a ženski okrugao. Senzibilnije osobe će tu razliku moći da osete već i u dodiru sa njima jer je u tipu energije koju emituju razlika veoma velika.

Komentari su zabranjeni.