дец 25, 2009

Napisao u Istorija, Kulture i civilizacije | Коментари су искључени на Nakit muškaraca Indije

Nakit muškaraca Indije

Nakit muškaraca Indije

Imate li ideju šta bi to mogao biti hit kada je nakit u pitanju što se tiče muškaraca u Indiji? Odgovor je i više nego jednostavan – ništa drugo do blještavi komadi nakita. Šokantno, ali istinito. Prošli su dani kada je većina muške populacije Indije “furala” grubi mačo izgled.

U Indiji, ljudi imaju zabludu, te smatraju da je nakit samo za repere, rokere, gangstere, i homoseksualce. To nikako nije istina, već je nakit apsolutni hit među svim muškarcima u periodu od dvadesete do četrdesete godine života.indusi2

Danas, Indusi nose nakit kako bi time, između ostalog, istakli svoju muževnost, što jeste donekle kontradiktorno s obzirom da biraju veoma svetlucav. Inspiraciju pronalaze u Holivudu i Bolivudu, a prosto uživaju pri kupovini i nošenju nakita i drugih aksesoara. Prstenje, minđuše, privesci, ogrlice – ne zna se šta je veći fetiš i sve to nose sa neverovatnim samopouzdanjem i entuzijazmom.

Prstenje

Nošenje prstenja nije ništa neobično među Indusima. Veliki broj muške populacije u Indiji nosi različite forme prstenja već decenijama. Često se pre same kupovine savetuju sa astrolozima kako se ne bi desilo da kupe neki prsten ukrašen dragim kamenom koji ne odgovara njihovom temperamentu. 

Narukvice

indusi3Još jedan obožavan aksesoar jeste narukvica. Sada su u prodavnicama nakita jako popularne narukvice izrađene od materijala kao što su brušeni čelik, pa čak i guma. 

Ogrlice

Bilo je vremena kada se muškarac poreklom iz Indije nije mogao zamisliti sa ogrlicom na sebi. Čak i ako ju je nosio, često je gubio poštovanje velikog broja sebi bliskih ljudi. Ali, vremena se menjaju, te se sada oni sa ogrlicama smatraju oličenjem stila i prefinjenog ukusa.

Komentari su zabranjeni.