мар 18, 2010

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Nakit od semenki najrazličitijih biljaka

Nakit od semenki najrazličitijih biljaka

Nakit od semenki najrazličitijih biljaka

Seme od različitih vrsta biljaka, osim čvrstine i predivnih boja, poseduje i lekovita svojstva, što je još jedan od razloga, pored njegove lepote, zašto se koristi i pri izradi nakita.Neki ljudi koriste ovaj nakit od semenki čak i kao brojanice tokom molitve.

Rudrakša kuglice se uglavnom koriste za pravljenje brojanica, ali su vrlo interesantni i privesci od ovih semenki, za koje se veruje da umiruju srce. Postoje najrazličitije veličine, a njihova cena zavisi od broja “usana”. One semenke sa pet usta su izuzetno skupe i smatraju se Božijim darom. Od ovih semena može se izrađivati nakit u svim oblicima, bilo seme2da su u pitanju minđuše, narukvice, ogrlice, prstenje ili privesci.

Vrlo čvrsto i dugotrajno seme je seme kokosa od čega se, takođe, prave svi komadi nakita. Semena uglastog oblika naročito se koriste za pravljenje minđuša čiji izgled odiše egzotikom.

Američki Indijanci koristili su nekada jarko crveno meskal seme za izradu ogrlica. Visokotoksično u prirodi, ovo seme se koristilo pri plesu koji se organizovao kako bi se dozvala kiša.

seme3Kišne šume Ekvadora bogate su palmama u čija semena je priroda ugravirala zvezdu, pa je s toga ono veoma traženo i kao nakit izgleda jako atraktivno.

More Srca poseduje seme u obliku drvenih srca, što je izuzetno dobro kada izrađujete nakit koji biste poklonili za Dan zaljubljenih svojoj voljenoj osobi.

Ako imate nakit od semenki, treba da imate na umu da je potrebno da taj nakit bude na mestu gde je nemogiće da dopru insekti kao moljac i žižak. Kada ne nosite nakit od semena neko vreme, onda ga čuvajte u što užoj kutiji u kojoj će biti čak i pomalo sabijen.

Komentari su zabranjeni.