јан 21, 2010

Napisao u Istorija, O materijalima | Коментари су искључени на Ocean jaspis

Ocean jaspis

Ocean jaspis

Nedavno otkrivanje najnovijeg kamena u porodici jaspisa je do sada najpustolovnija priča u poslu sa kristalima. Poznat kao „ocean jaspis“ i „kamen Atlantide“, ovaj kamen, jedinstveni plod prirodnih sila, nalazi se samo na jednom mestu na svetu – na udaljenoj severozapadnoj obali Madagaskara, obavijen Indijskim okeanom blizu mesta Marovato. Otkriven je nakon nebrojeno mnogo godina traganja za njim.

Područje gde se nalazi je izuzetno nepristupačno, izolovano, nema ni jednog puta, a jedini način da mu se priđe je čamcem. Jedini period kada se ocean jaspis može skupljati, i uopšte primetiti, jeste kada je oseka.

Ispod okeana, na području gde se nalazi, vulkanska masa teče hiljadama godina. Pošto se silicijum hladi, počinje da seOceanJaspisRhino taloži izvan magme formirajući male okrugle lopte. Ove lopte su ono što ocean jaspisu daje njegovu prepoznatljivu površinu na kojoj se nalaze savršeni krugovi, koji izgledaju kao morska pena iz koje bi svakog časa mogla izroniti morska sirena.

Kada je u pitanju kolorit, bogatstvo je idelna reč kojom se može opisati.Njegova podloga može biti bela, žuta, zelena, ružišasta ili crvena, dok boje tufnica i mrlja variraju u istim bojama.

Komentari su zabranjeni.