јан 23, 2010

Napisao u Istorija, Izdvajamo, O materijalima | Коментари су искључени на Rubin – simbol slobode, dostojanstva i božanske moći

Rubin – simbol slobode, dostojanstva i božanske moći

Rubin – simbol slobode, dostojanstva i božanske moći

Hiljadama godina unazad, rubin važi za jedan od najvrednijih “kamenčića” na planeti. Ono što ga čini veličanstvenim jeste neverovatna boja, sjaj i tvrdoća koju poseduje.

Prema mnogim legendama, strastvena boja rubin koja ga čini tako privlačnim je zapravo dar planete Mars.

Indija, “stecište” svih tih divnih materijala, dugo je pružala utočište i rubinu. Kad god bi rubin bio pronađen, indijski car je slao svoje visokodostojnike da dočekaju kamen i rubinpozdrave ga. Kamen je prinošen i Budi u Kini i Krišni u Indiji. I dan danas, rubini zauzimaju značajno mesto kada su u pitanju simboli kraljevskih kuća.

Najznačajniji atribut rubina, značajniji čak i od njegovog sjaja, jeste boja. Veruje se da etimologija reči rubin potiče iz latinskog jezika – rubeus, ruber (crveno). Kao takav, i jeste namenjen strastvenim ženama, laficama, nezaustavljivim igračima u svim sferama života, ali i onim nežnim, ljupkim, otmenim damama.  

Ovaj kamen veličanstvene lepote je simbol slobode, dostojanstva i božanske moći. Ljudi antike, verovali su je nosilac rubina sposoban da odoli i najvećim iskušenjima.

rubin2Nekad je smatran moćnim talismanom, koji pomaže da se prevaziđu teške duševne boli, tuga, depresija, emocionalni krah.

Rubin smiruje um, a stimuliše seksualnost, otklanja sve zle misli, a podiže nivo samopouzdanja, kraće rečeno, pomaže vam da se usredsredite samo na dobre stvari.

U Kini i Evropi 10. veka zmajevi i zmije su urezivani u površinu rubina da bi svome nosiocu uvećali bogatstvo i moć, bilo da se radi o materijalnom statusu, bilo o intelektualnoj moći.

Komentari su zabranjeni.