мар 2, 2010

Napisao u Istorija, Izdvajamo, O materijalima | Коментари су искључени на Srebro kao odraz elegancije

Srebro kao odraz elegancije

Srebro kao odraz elegancije

Ljudi iz dana u dan ponovno otkrivaju sve čari i vrednost kvalitetnog srebrnog nakita. Bilo da želite jedinstveni poklon ili nešto drugačije za svoju kolekciju nakita, srebro ima mnogo prednosti nad zlatom, iako mnogi u to ne veruju. 

Srebro kao nakit je odraz elegancije. Verovali ili ne, čak i srebrni verenički prsten sa dijamantom može izgledati vrlo otmeno i ništa manje “full” od dijamanta u prstenu od srebroizlato2žutog zlata. Srebrne narukvice su isto tako popularne, a njihov dizajn prati današnje trendove. Pa opet, za ljubitelje starog nakita, još uvek se mogu naći i tradicionalni filigranski komadi u kombinaciji sa žadom, ametistom… Za dame koje imaju tamnu srebroizlato3put je preporučljivije da nose srebro ili belo zlato, a ne žuto, kako ne bi izgledale suviše napadno.

Kada kupujete nakit, najvažniji je kvalitet samog srebra od kojeg je komad napravljen. Čisto srebro je jako mekano, pa se najčešće dodaje bakar kako bi smesa bila čvršća. Kako bi komad nakita bio priznat kao originalan, mora da sadrži u sebi 92.5% srebra. Ako je komad srebrnog nakita izrađen tako da je srebro vezano sa nekim baznim metalom, onda se to smatra hromiranim srebrom.

Komentari su zabranjeni.