мар 4, 2010

Napisao u Dan zaljubljenih, Godišnjica, Izdvajamo, Pokloni | Коментари су искључени на Charm privesci – toplina oko vrata

Charm privesci – toplina oko vrata

Charm privesci – toplina oko vrata

Mnogo puta ste čuli, a niste znali o čemu je reč, za charm nakit. Svi ga vole, a predstavlja, obično, privezak koji je simbol nečeg jako važnog onoga ko ga nosi, jer se time veruje da bi im neki datum, predmet, ime, poruka, doneli sreću.

Naravno, nisu ga izmislili ljudi današnjice. U starom Egiptu, charm privesci bili su simbol sudbine i sreće, a vitezove su štitili tokom bitke.charm

Kada se završio Drugi svetski rat, vojnici su članovima svoje porodice donosili na poklon nakit kupljen u zemljama gde su ratovali, a koje su izradile zanatlije iz tih mesta. Tokom sredine devedesetih, mladi skupljaju razne privešćiće od kojih je svaki vezan za njima bitan događaj ili osobu.

Do 2001. godine, charm privesci su se isključivo nizali na lančić, ali Italijani su te godine odlučili da unesu malo svežine i stvorili one charm priveske koji mogu da se, poput i svakog drugog, jednostavno prikače za ogrlicu, narukvicu ili minđuše.

Od 2002. godine charm privesci nanizani na lančiće raznih materijala i boja postaju charm3pravi hit, kako među mlađom populacijom, tako i kod nešto starijih. Nema pravila od čega se prave – zlato, srebro, dijamanti, ali i od murano stakla. Raspored nizanja ili kačenjaje takođe proizvoljan i tiče se ličnog ukusa.

Danas, ne krase samo pomenute komade nakita, već imaju i funkciju broševa koje devojke obožavaju na svojoj odeći, ali i na zimskim kapama, koje bez njih nekada izgledaju totalno jednolično i bez šarma.

Komentari su zabranjeni.