дец 14, 2009

Napisao u Izdvajamo, Minđuše, Za decu, Za žene | Коментари су искључени на Bušenje ušiju

Bušenje ušiju

Bušenje ušiju

Tačka oka

U centru resice uha, na mestu gde se buši rupica i stavlja minđuša, nalazi se “tačka oka”. Bez obzira što su aktivne tačke, na resici uha zauzimaju veoma malu površinu, postoji velika mogućnost da će čovek koji ne vlada najbolje veštinom akupunkture pogoditi baš njih, što će imati posledice na zdravlje, uzrokujući potencijalno loše posledice. Zlato i srebro jesu metali koje karakterišu određena hemijska svojstva. Tako se provlačenjem zlatne minđuše kroz „tačku oka“ može izazvati i pozitivan, ali i negativan efekat. Ni jedan stručnjak ne može tvrditi kakav će efekat tačno biti. U slučaju da primetite da vam je čulo vida slabije posle stavljanja minđuša, moguće je da su tome doprinele upravo gore pomenute nevešte ruke.
Bilo kako bilo, najbolje je obratiti se doktoru specijalisti koji će odrediti jasne uzroke. Ni dan danas, stavovi o eventualnoj štetnosti bušenja ušiju nisu usaglašeni.
Ako se odlučite da svoju malu devojčicu ukrasite minđušama, izaberite one od zlata.busenjeusiju2

Kod akupunkturologa!

Kako bi se uho pravilno probušilo, stručnjak mora znati precizno gde se ta tačka nalazi. U zlatarama i salonima lepote vrlo često ne poštuju čak ni osnovna pravila higijene, te na resici tačku obeležavaju hemijskom olovkom. Odgovarajuća znanja imaju akupunkturolozi, koji sa sigurnošću mogu da odrede tačku na resici. Na taj način će se izbeći potencijalni zdravstveni problemi.

Komentari su zabranjeni.