дец 7, 2009

Napisao u Izdvajamo, Satovi, Satovi, Za muškarce, Za žene | Коментари су искључени на I vaš sat traži pažnju

I vaš sat traži pažnju

I vaš sat traži pažnju

Sa izborom bilo kog ručnog sata dolaze i određene nedoumice, pa vam je zbog toga gotovo uvek potrebno mišljenje druge, najčešće vama izuzetno bliske osobe. Mehanizam koji vam omogućeje da uvek stignete do određene tačke na vreme krije toliko toga što bi trebalo da znate.

Kada navijate sat, gledajte da to činite kratkim pokretima, a ne pomeranjem kazaljke iz jednog puta. Ako tako radite, velika je mogućnost da ćete poremetiti zupčanik.

Ako vam se narukvica sata ili on sam isprlja, nemojte misliti da ćete problem rešiti korišćenjem alkohola. On samo pospešuje rđanje, a može se desiti i da, u slučaju da vam je narukvica kožna, ošteti materijal usled čega će narukvica promeniti svoju dotadačnju boju. Sumnjamo da bi vam se to dopalo. Ako je vaš sat vodootporan, onda je najbolje da se nataložene prljavštine rešite stavljajući sat pod jak mlaz mlake vode. Jednostavnije je i brže, zar ne?negasata2

Kada vam se pokvari sat, znamo da imate običaj da to sami rešavate. Ali, obično ishod ne donese rešenje, već još veće nevolje. Dođe do upadanja prašine ili vode u mehanizam, polomi se određeni deo… Zato je najbolje konsultovati časovničara, ali ne bilo kog, već je najbolje odneti ga kod ovlašćenog servisera, za šta je naravno potrebno da sačuvate garanciju. Ako vam je ona, pak, istekla, onda prošetajte po gradu i potražite nekog koji poseduje sertifikat za servisiranje tog modela, nikako ga ne ostavlajte na povrenje možda neveštim rukama.

Komentari su zabranjeni.