нов 10, 2009

Napisao u Izdvajamo, Narukvice, Za žene | Коментари су искључени на Narukvice za nogu

Narukvice za nogu

Narukvice za nogu

Nošenje nožnih narukvica postalo je pravi modni hit među ženama…
Prstenje, ogrlice i minđuše sveprisutni su u kolekciji svake današnje moderne žene. Klasične, ali ipak uvek primećene forme aksesoara. No, nožne narukvice (ako se tako mogu imenovati) bile su prilično zapostavljen detalj. Iako mnogi veruju da su proizvod mašte žena današnjice, nožne narukvice nošene su hiljadama godina unazad. Nosile su ih pripadnice lepšeg pola različitih kultura, čime su svoju pojavu bogatile istim i time skretale pažnju na svoju originalnost, smelost i senzualnost. Priznaćete, prelepe ženske noge upotpunjene ovakvim detaljem zadobiće i tek kako veći broj pogleda.
Što se materijala od kojih se izrađuju tiče, prave se od srebra, dijamanata i drugog dragog kamenja, ali je najčešće u pitanju zlato, te je cena ponekad jako visoka.
Simbol buntovnišva
Prvenstveno su ukrašavale vitke noge žena i devojaka iz Indije, a potom je ovaj detalj evoluirao i u mnogim zapadnim zemljama. Ranih pedesetih, narukvice za nogu bile su simbol buntovništva. Ali, vremenom, žene su počele da ih narukvicazanogu2koriste radi ulepšavanja i postizanja modernijeg izgleda. Izgled narukvica menjao se iz decenije u deceniju, ali i dan danas imaju istu svrhu – da unprede lepotu ženskih nogu. Žene prosto obožavaju da budu okovane njima.
Različiti oblici i materijali
Danas, izbor je vrlo širok. Za svaku buntovnicu po nešto: prave se od zlata, dijamanata i drugog dragog kamenja, od školjki, kože, prvoklasnog srebra, bisera, rastegljive, sa ključićima i katančićima… I među svim tim neodoljivim ukrasima koji naprosto vape da vam obgrle članak, osećate se zbunjeno i gledate unezvereno na sve strane. Ako želite da upotpunite svoju kolekciju nakita, savetujemo vam da mudro izaberete. Spoj platine i belog zlata veoma je moderan, ali kombinacija materijala od kojih je sačinjena, čini narukvicu poprilično skupom. Ako niste spremni da izdvojite pozamašnu svotu novca, a pritom je vaš stil potpuno opušten, onda će tkana narukvica sa nekoliko nanizanih perlica savršeno odgovarati dnevnoj varijanti drvenih sandalica ili, pak, onih na platformu.
narukvicazanogu3Narukvica za nogu kao poklon
Ako ste se odlučili da osobi koja vam je na bilo koji način bliska poklonite ovaj neodoljivi izum i želite zaista da je obradujete time, onda je neophodno da poznajete njen ukus i stil. Neke žene su prosto lude za dijamantima, neke se najčešće odlučuju za zlato, dok se drugima, opet, biseri najviše uklapaju uz izgrađeni stil. Ako vam cena nije prepreka, onda je preporučljivo da narukvica za nogu kao poklon bude skupa, a takve su npr. one od platine dodatno ukrašene prelepim svetlucavim i, svakako, glamuroznim dijamantima.

Komentari su zabranjeni.