апр 21, 2010

Napisao u Izdvajamo, Ogrlice, Ogrlice, Za muškarce, Za žene | Коментари су искључени на Ogrlice uz vrat od svih materijala

Ogrlice uz vrat od svih materijala

Ogrlice uz vrat od svih materijala

Ogrlice koje se nose tik uz vrat u davna vremena nosili si i muškarci i žene, a i danas je za njima velika pomama.

Po svojoj dužini, to je veoma kratka ogrlica, uglavnom od četrnaest do šesnaest inči. Na jednom kraju ima dodatnih petlji, a na drugom kraju kukicu za podešavanje dužine. Ove ogrlice su veoma elegantne i prave se od raznoraznih materijala. choker22

Biserne uske ogrlice nose se uglavnom u svečanijim prilikama. Mogu biti izrađene od jednog ili više redova nanizanih bisera bilo da su prirodni, kultivisani ili veštački biseri.

Kristalna uska ogrlica je možda i najomiljenija zbog svog sjaja, svetlucavosti i glamuroznog bogatog izgleda kakvim vas i same čini. Najčešće se ukrašava karneolom, tirkizom, turmalinom. Takva ogrlica vas naprosto hipnotiše choker33svojom lepotom.

Kožne uske ogrlice nisu za svečane prilike i više pristaju muškarcima i tinejdžerima. Dostupne su uglavnom u crnoj, braon ili boji kože i to može biti jedan ili više redova kaišića sa eventualnim priveskom na samoj sredini.

Pa opet, mogu se naći i od zlata, srebra i mnogih drugih zasebno ili iskombinovih materijala. Odaberite onu koja vam najviše pristaje po dužini vrata, obliku lica, ali i temperamentu.

Komentari su zabranjeni.