јун 27, 2010

Napisao u Obuća, Za žene | Коментари су искључени на Sandalice kroz svoju dugu istoriju

Sandalice kroz svoju dugu istoriju

Sandalice kroz svoju dugu istoriju

Sandalice nema koja devojka ili žena ne voli da nosi, a neke ih čak imaju i na stotine. Sandalice menjaju modele i boje iz godine u godinu, a osim što fantastično seksi izgledaju, sandalice su i vrlo udobne, jer vaša noga u njima diše.

Sigurno ste se mnogo puta zapitali otkuda sandalice među nama, ko ih je i kada izmislio, sandale2kome možemo da zahvalimo na njihovom postojanju. ODSJAJ je tu da vam odgonetne.

Kako ste možda mogli i da predpostavite, sandalice su nastale u podnebljima u kojima dominira tropska klima, pre svega zbog njihove funkcionalnosti, a kako su godine prolazile, njihov izgled se sandale3sve više i više usavršavao. Najstarije pronađene sandale vode poreklo još iz 2000. godine pre nove ere i čuvaju se u jednom muzeju u Kairu. Znate li od čega su napravljene? Od papirusa!

Prvi dizajner koji je večernje sandalice uveo u svoju modnu kolekciju bio je Andre sandale4Peruđa, koji je tvrdio da se na osnovu oblika stopala može više saznati o karakteru same žene. Tada se takva moda nije mnogo cenila. Većina je na sandalice gledala sa užasom, jer se smatralo da je neprikladno da jedna pristojna devojka ili žena javno pokazuje prste na nogama i svoja stopala.

A danas, nezamislivo je da moderna žena u svojoj kolekciji nema bar jedan par sandala. One kroz izlog jednostavno mame, pa ma koliko one bile skupe, žene će uvek pronaći načina da ih kupe.

Komentari su zabranjeni.