феб 12, 2010

Napisao u Izdvajamo, Prstenje, Prstenje, Za muškarce, Za žene | Коментари су искључени на Verenički prsten ukrašen dijamantom

Verenički prsten ukrašen dijamantom

Verenički prsten ukrašen dijamantom

Verenički prsten je prsten bez opšteprihvaćenog oblika koji muškarac daje verenici kao obećanje braka. U nekim zemljama se verenički prsten nosi na levoj, dok je u većini zemalja uobičajeno nositi ga na desnoj ruci. 

Danas je veoma moderan verenički prsten sa dijamantima, obično jednim koji može biti različitih veličina, pa s toga i različitih cena.verenickiprsten21

Pri izboru takvog vereničkog prstena sve se svodi na izbor dijamanta i način na koji  će isti biti montiran, ali i na izbor materijala od kojeg je prsten izrađen. Veći deo cene prstena uglavnom diktira dijamant.

Dilema: žuto ili belo zlato?

Kod nas se trenutno kao materijal najčešće bira 14 ili 18 karatno zlato i to uglavnom belo, a ređe platina. Belo zlato se svakako preporučuje kada je dijamant bezbojan, jer tada njegova „bezbojnost“ dolazi do izražaja.

S druge strane, ako je dijamant slabije kvalitetne boje, lagano svetlo žut, treba ga verenickiprsten22iskombinovati sa žutim zlatom.

Dijamant verenički prsten

Izbor dijamanta je najvažniji pri biranju vereničkog prstena, a njegova cena zavisi od  težine, boje, čistoće i kvaliteta brušenja (4C), a manje od oblika kamena, stila brušenja i eventualnih naknadnih “tretmana”. O svim pomenutim karakteristikama, naravno, možete pročitati na stranicama ODSJAJA.

Komentari su zabranjeni.