мај 14, 2010

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Kišobrani bez kojih se ne može

Kišobrani bez kojih se ne može

Kišobrani bez kojih se ne može

Kišobrani su nekada služili za zaštitu od sunca, a prvi je izmišljen pre oko 4000 godina. Kinezi su prvi došli na ideju da se suncobran zaštiti vodootpornim slojem, tako što su naneli lak na papirnu podlogu. Tako su nastali kišobrani bez kojih retko izlazimo iz kuće, kakvo god da je vreme.

Kišobrani su u Evropu pristigli u 16. veku, a u početku su se smatrali primerenim samo za žene. Kišobrani među kiš3muškarcima postali su hit zahvaljujući persijskom svetskom putniku i piscu Džonsu Henveju, dok kišobrani prvi put počinju da se prodaju u svojoj specijalizovanoj prodavnici 1830. godine u Londonu. Prodavnica je nosila naziv “Džejms Smit i sinovi”.

No, kišobrani imaju i svoju umetničku stranu,te je odavno svrstan u kategoriju must have modnih dodataka. On je važan jednako koliko i dobre cipele, torbe, naočare.

Ako ne znate kako da uskladite kišobran uz današnju odevnu kombinaciju, a znajte da će vam biti i tek kako potreban, evo nekoliko saveta ODSJAJA:

  1. kiš4Neka drška kišobrana bude u skaldu sa torbom i cipelama koje nosite. Ako su cipele neke jarke boje, samo će još više doći do izaražaja uz istobojni kišobran.
  2. Ako vaša košulja ima tufne, onda neka i kišobran bude njima ukrašen, nikako onaj na prugice npr.
  3. Ako je vaša majica svetlo roze boje, neka kišobran bude nešto tamnije nijanse iste boje. A ako na sebi imate nakit, neka se njegova boja poklopi sa bojom kišobrana.
  4. A ako baš nemate previše vremena za osmišljavanje outfita i jednostavno ne možete da pronađete odgavarajući kišobran uz baš takvu odeću, onda se odlučite za crni koji ide uz sve boje i nikada ne izlazi iz mode.

Komentari su zabranjeni.