мај 27, 2010

Napisao u Kutije za nakit, Zabava | Коментари су искључени на Kutija za nakit – pre same izrade

Kutija za nakit – pre same izrade

Kutija za nakit – pre same izrade

Svakoj ženi je potrebna kutija za nakit. Za neke od njih, kupovina gotove je jedino rešenje. Ako ste od onih koje poseduju izvesnu dozu dovitljivosti, onda bi bilo interesantno da je sami napravite.

Profesionalac

Primarna prednost samoizrade kutije za nakit jeste zadovoljavanje vašeg kreativnog duha, realizacija vaše bujne mašte i gomile ideja koje ona krije.
Ako vi ili vaš partner/prijatelj/roditelj imate iskustvo pri radu sa drvetom, onda vam neće biti teško da uklopite i boju, i oblik, i veličinu, dajući na taj način svoj lični pečat kutiji. Veliki drveni kovčeg od mahagonija, na primer, mogao bi biti u isto vreme i vrlo lep, ali i koristan, sa posebnim pregradama za različite komade nakita. Još jedna prednost spravljanja kutije je u tome što istu, za razliku od kupovne, precizno možete prilagoditi veličini prostora za ove potrebe.  

Amater

Međutim, kao što sve ima svoje dobre, ali i loše i strane, tako i ovo. Pre svega, cena kvalitetnih materijala je, prekutije3uglavnom, prilično visoka. Među njima je, na primer, drvo, koje se ni po koju cenu ne isplati kupovati ako još uvek nemate ni ideju kako bi to moglo da izgleda, a da pritom niste baš nešto posebno vešti. Zatim, ako biste da obrađujete drvo, samo po sebi skupo, za to vam je potrebna i velika količina dobrog alata koji, ponovo, ima jaku cenu.
Nemojte misliti da će vam izrada kutije za nakit obaezno uštedeti novac. Vreme je novac, a ako ste amater, utrošićete previše vremena koje biste mogli da usredsredite na nešto mnogo korisnije.

Komentari su zabranjeni.