нов 19, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Morate znati da…

Morate znati da…

Morate znati da…

Smatra se ukrasom za žene, ali to je potpuno pogrešna konstatacija, s obzirom da svakodnevno na ulici, u kafiću, kancelariji i drugim mestima možemo videti i muškarce sa ništa manje nakita. Nose i ogrlice, i prstenje, pa čak i minđuše. Evo nekoliko zanimljivih stvari koje bi trebalo da znate o nakitu:

– Što se nošenja nakita tiče, poželjno je da nikada ne nosite istovremeno više komada nakita, bilo na vratu, na ruci ili na prstu, jer ćete izgledati kao novogodišnja jelka.
– Na prstu se nosi po jedan prsten (eventualno može da se kombinuje sa burmom). Treba pažljivo kombinovati boju i dizajn.
– Nakit se poslednji stavlja, a prvi skida. Obavezno se skida pre odlaska na spavanje i pre kupanja. Čuva se u kutijama obloženim finim materijama koje će ga čuvati od oštećenja. moretaznatida
– Iako vas ulepšava, nakit se ne nosi prilikom odlaska u salone lepote, jer može doći u kontakt sa hemikalijama koje će ga oštetiti. Ne nosi se ni na rekreaciju na plaži, pošto ga i znoj i kreme mogu oštetiti.
– Povremeno je potrebno ispolirati nakit i očistiti ga.
– Uvek je dobro kupovati vredan nakit u radnjama jer one garantuju kvalitet koji se može proveriti, pošto je svaki komad obeležen žigom proizvođača.
– Teško da ste uvek u prilici za to, ali kad možete, dobro je uvek kupovati nakit sa pravim ili poludragim kamenjem.

Komentari su zabranjeni.