мар 16, 2010

Napisao u Izdvajamo, Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Nakit – prava stvar na pravom mestu

Nakit – prava stvar na pravom mestu

Nakit – prava stvar na pravom mestu

Nakit je nezaobilazan deo naše svakodnevice. Velika količina nakita koju viđamo na modelima iz modnih časopisa može izgledati dobro, ali u stvarnosti ne treba preterivati sa aksesoarima kako ne biste izgledali jeftino i nakinđureno “s brda, s dola”. 

Zlatno pravilo kaže da nikada ne treba, naročito ne preko dana, nositi ceo komplet, tj. i narukvicu, i minđuše, i ogrlicu, i prsten. Jedino što time možete da postignete je efekat novogodišnje jelke. I to one neukusno okićene. Odlučite se za maksimalno dva komada nakita. Ali, ako je kakonositi3nakit previše krupan, onda je i jedan dovoljan.  

Ako imate dug vrat, izbegavajte ogrlice oblika V, jer će vrat vizuelno izgledati još duže. Pun pogodak biće diskretne kratke ogrlice eventualno ukrašene nekim lepim priveskom.

Žene sa kratkim vratom treba da nose duge lančiće. Ali, ako ste previše niski, izbegavajte suviše dugačke, izgledaćete smešno.

kakonositi2Ako imate kratke prste, nikako ne birajte glomazno prstenje, izgledaće još kraće.

Kada birate narukvicu, pazite da vam ne bude suviše široka, jer osim što je možete izgubiti, ostavićete na okolinu utisak isti kao i kada biste se pojavili u farmerkama pet brojeva većih od svojih. Neka idealna veličina narukvice je ona kada između narukvice i ruke može da stene kažiprst.

Ovo su samo neki od detalja na koje do sada verovatno niste obraćali pažnju, ali koji i tek kako znače.

Komentari su zabranjeni.