мар 5, 2010

Napisao u Napravi sam, Zabava | Коментари су искључени на Perlice – probudite svoju maštu

Perlice – probudite svoju maštu

Perlice – probudite svoju maštu

Danas, materijali za izradu nakita su dostupni svuda, a ako pak ne možete da ih pronađete u nekoj od lokalnih prodavnica, možete ih kupiti i putem interneta. Za pribor važi isto. Ako ste se odlučili da pravite nakit nižući perlice, evo šta vam je sve potrebno:perlice4

  • Plastična tanka žica, tačnije konac, a možete se poslužiti i kožom. Običan konac za šivenje nemojte koristiti ako želite da perlice ostanu u nizu i traju vam.
  • Kopče za zatvaranje ogrlica i narukvica i kukice za minđuše koje ćete provlačiti kroz rupicu na uhu.
  • I, konačno, perlice. Igrajte se bojama, veličinama, materijalima, kombinujte nove sa perlicama starih i već nezanimljivih komada.

Žica i klješta

Rad na nakitu nezamisliv je bez klješta. Potrebna su vam neka lagana i praktična za “rukovanje”, neka koja ne oštećuju žicu i za njeno ravnanje. Klješta za sečenje dovoljno su jaka da njima možete da presečete zlatnu i srebrnu žicu, a da je pritom ne oštete. Ako se odlučite za metalnu žicu, klještima je možete uvijati i praviti od nje na taj način raznorazne oblike.

Kada kupujete žicu, morate imati u vidu da je lakše raditi sa onom mekšom, ali isto tako znajte da su one čvršće permanentnije, iako su malo teže za obradu.

perlice3Fimo perlice

Fimo masa podseća na glinu koja se peče u rerni. Postoji čitav spektar boja, a čak možete pronaći i fimo masu u beloj boji koja sija noću i od toga napraviti kuglice za komad perlice2vašeg budućeg nakita. Kako bi perlice od fimo mase mogli da nanižete na žicu, probušite ih iglom, pa tek onda stavite da se peku. Nakon pečenja, spremne su za nizanje. Budite maštoviti, pa ako ste, na primer, napravili ogrlicu gde su sve perlice sabijene jedna do druge, drugu ogrlicu upotpunite čvorićima ili perlicama od nekog drugog materijala između fimo kuglica.

Komentari su zabranjeni.