мај 25, 2010

Napisao u Izdvajamo, Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Pirsing na polnom organu – nikakva novina

Pirsing na polnom organu – nikakva novina

Pirsing na polnom organu – nikakva novina

Pirsing na polnom organu je prisutan nekoliko hiljada godina širom sveta i u svim društvenim klasama. Kama Sutra, za koju se veruje da je napisao Vatsjajana, u drugom poglavlju sadrži tekst čija je tema upravo pirsing na polnom organu, i to konkretno pirsingu penisa.

Iako se smatra da je pirsing na polnom oragnu relativno novina, dokumentovano je probijanje glavića penisa pomoću kosti u nekoliko ranih plemena Bornea. Tvrdnje po kojima su arapske, afričke i grčke kulture rutinski nosile pirsing na polnom organu, ili priče o prstenu na bradavici starih Rimljana koji je pridržavao togu, navodno su izmišljene.

Jedan od čestih vrsta pirsinga naziva se Princ Albert, prema mužu kraljice Viktorije. Navodno je princ probušio penis prstenom koji je imao pomoćnu svrhu u odevanju. Njime je princ manipulisao penisom kako bi sprečio pojavu „izbočine“ kad bi nosio uske genitalninakit4mantalone. Prema drugoj verziji, princ Albert je bolovao od bolesti koja iskrivljuje penis, a prsten je bio bezuspešan pokušaj ispravljanja. Neki tvrde da su obe verzije izmišljene kako bi se genitalnom pirsingu dodala romantična nota.

Kao i hirurški zahvati, tehnike pirsinga uče se praktičnim vežbanjem. Egzibicionisti uče na sebi ili se traži neko za eksperimentisanje. Moguće je pohađanje kurseva kod registrovanih organizacija.

genitalninakit5

Pacijentima treba da se ponudi izbor hoće li se upotrebiti lokalni anestetik ili ne. Lokalni anestetik za genitalije primenjuje se u obliku spreja ili kreme. Nakit je obično u obliku šiljka, štapa ili prstena. Deo tela koji se buši očisti se antiseptikom, namaže anestetikom, genitalninakit3uhvati hirurškim instrumentom i probije brzim potezom.

Opuštenost u toku bušenja vrlo je važna. Nakon zahvata mogu biti potrebni zavoji ili gaza ako se pojavi krvarenje. Ako se pojave bilo kakve komplikacije najbolje je javiti se lekaru što pre.

Najpovršniji pirsing na polnom organu muškarca je pubični pirsing koji se zove i „nosorogov rog“. Potrebno je osam meseci za potpuno zarastanje rane. Mnogi se nadaju kako je ovo nakit na ovom mestu jače nadražuje klitoris i pojačava uzbuđenje kod žena tokom odnosa. Frenum pirsing nije preporučljiv obrezanim muškarcima, jer relativan nedostatak krvnih žila u obrezanom frenulumu otežava zarastanje rane. U ekstremnim slučajevima na penisu može da bude i sedamdesetak ukrasa. Takvi muškarci su se verovatno odrekli seksa. Hafada naziv je naziv za pirsing testisa, a zarasta za tri meseca.

Iz sveta genitalnog pirsinga nisu isključene ni žene. Mnogo je manje naziva za pirsing na polnom organu žene, verovatno zato što je na raspolaganju manje tkiva koje bi se mogla ukrasiti. Svetska zdravstvena organizacija definiše četiri tipa genitalninakit2probijanja ženskih genitalija: ubadanje, probijanje, zarezivanje klitorisa i/ili stidnih usana. Najčešći oblici su pirsing vrha klitorisa i stidnih usana. Male i velike usne mogu biti probijene jednom ili više puta. Rana od pirsinga na stidnim usnama zarasta za dva do četiri meseca, a na klitorisu za dve do šest nedelja. Anatomija ženskih genitalija često ograničava želje. Vrh klitorisa može biti premali za postavljanje željenog nakita, a isto tako koža na stidnim usnama može biti nedovoljno elastična.

Motivacija je seksualne prirode. Nakit na penisu i oko klitorisa može da poveća stimulaciju tokom seksualnog odnosa. Parovi se često zajedno odlučuju na pirsing.

Komentari su zabranjeni.