нов 19, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Primena bisera u kozmetici

Primena bisera u kozmetici

Primena bisera u kozmetici

Sva lepota bisera koji nastaje sam iz sebe nadahnula je istraživače da ga iskoriste i za kožu ljubitelja kvalitetnih krema. Ako strano telo prodre u školjku, sedefasto jezgro bisera u unutrašnjosti školjke izaziva odbrambenu funkciju omatanja tog uljeza. Stanice se pobuđuju na stvaranje slojeva raskošnog sedefa – do čak 1000 njih. Tako nastali biser sadrži visoko koncentrisrane kombinacije aktivnih supstanci iz aminokiselina, magnezijuma, cinka, bakra i selena, a svi oni su, kao što znamo, od izuzetne važnosti za našu kožu. Naročito za zreliju kožu nakon pedesete, kod koje se obnavljanje stanica usporava, a može ga podstaći ovaj fantastični plod.

Sastavni delovi bisera koji sadrže proteine vraćaju koži vlažnost, čestice sedefa stimulišu stanice odgovorne za primenabiseraukozmeticičvrstinu kože i podstiču smanjenje sitnih bora. Nežno koliko je god moguće i intenzivno koliko god da je potrebno, krema na bazi bisera uklanja gornje slojeve kože. Dijamantna prašina je zadužena za poliranje, kristalni puder čini kožu mekom, a biser je uglađuje. Odličan nakit u obliku kreme.

Biserna formula u prizvodima za kosu obogaćena je proteinom koncentsiranim u hranljivim elementima odgovornima za sjaj i otpornost bisera. Kosi se vraća sjaj, površina joj je glatka i bolje reflektuje svetlost. Koren kose je potpuno nahranjen, jak i vitalan.

Komentari su zabranjeni.