мар 12, 2010

Napisao u Izdvajamo, Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Radionica za izradu nakita

Radionica za izradu nakita

Radionica za izradu nakita

Bilo da želite da započnete sa izradom nakita kao sa hobijem ili ozbiljnim poslom, svakako vam je potreban prostor isključivo za to, mesto gde ćete moći da imate potpuni mir, na kojem ćete moći da se koncentrišete i posvetite samo tome – vaša mala ušuškana radionica . Bitno je da se u njoj osećate prijatno, da vam je udobno, jer u suprotnom, može izazvati pad vaše kreativnosti i onda ništa od posla.

Ok, slažemo se da, kao i za sve drugo, i za i najmanju radionicu treba novca kako bi se radionica2pronašla i sredila. Nemamo svi iste prihode i rashode. Ali ipak, možete učiniti jedno. Neka ta radionica bude u kući, ali što dalje od prostorija za koje znate da je u njima manje-više uvek buka, što dalje od telefona i televizora koji bi vam odvlačili pažnju i smetali. Ako imate prazan prostor u podrumu ili na tavanici – još bolje rešenje.

Ako se odlučite za tavanicu, verovatno nećete imati problema sa svetlom, ali u podrumu već morate obezbediti jake sijalice, jer je rasveta vrlo važna pri izradi nakita, ako ne želite da oštetite svoj vid.

Stolica na kojoj ćete, predpostavljamo, provoditi veći deo dana treba da bude što udobnija i što manje štetna za radionica3kičmu. Preporučujemo one klizajuće, što ne znači da po celoj radionici treba samo na njoj da se krećete. Vrlo je bitno da na svakih sat vremena ustanete i istegnete se što je više moguće, kako biste učinili nešto dobro za vaše kosti.

I, svakako, alat treba da stoji na mestu na kojem ćete ga uvek pronaći. Ako ste žensko, zamolite neku mušku ruku da vam pomogne oko pravljenja pregrada za različite materijale i alatke. Pa opet, ima onih kojima je po sobi sve raštrkano, totalni nered, a nađu ono što traže iz prve i obrnuto. Zato, prilagodite ceo prostor svom temperamentu.

Komentari su zabranjeni.