нов 26, 2009

Napisao u Zabava, Zanimljivosti | Коментари су искључени на Svetlucava izložba u Antverpenu

Svetlucava izložba u Antverpenu

Svetlucava izložba u Antverpenu

Teško da bi bilo ko mogao izgledati glamuroznije u sjaju dijamanata od holivudske ikone i večitog seks-simbola Marilin Monro. Ali, interesantna činjenica jeste da ona u životu izvan filma, zapravo, nikada nije imala dijamante na sebi.

Osim u filmovima, viđena je da nosi dijamante samo na njihovim premijerama, a za promociju filma “Muškarci više vole plavuše” bio joj je pozajmljen “Mesec od Baroda”.

Ovaj super izbrušeni, kanarsko-zeleni kamen od 24.04 karata indijskog porijekla, Marilin je nosila 1953. godine, a punih 55 godina posle, taj isti dijamant, koji je u vlasništvu privatnog kolekcionara, napokon je javno pokazan na izložbi “Diamond Divas” u “prestonici dijamanata”, flamanskom Antverpenu.

Izložba u Muzeju Provincije Antverpen podeljena je na tri dela, a svaki je tematski podeljen: u jednom su izloženi dijamanti koje su nosili pripadnici kraljevskih porodica, zatim dijamanti poznatih uopšte i dijamanti filmskih zvezda.antverpen

Iako je “Mesec od Baroda” najskuplji među 76 izvanrednih primeraka, nije jedini koji oduzima dah svojom blistavošću: tu su i dijamantski koje je Franjo Josip poklonio Sisi, minđuše od titanijuma Dženifer Lopez, Madonin i nakit još mnogih drugih među kojima je i onaj koji je posedovala Grejs Keli, princeza od Monaka.

 Zapravo, ova izložba je njoj posebno posvećena. Tu je njen verenički prsten sa smaragdnim dijamantom, tri Kartije broša i ogrlice.

Komentari su zabranjeni.