мар 9, 2010

Napisao u Istorija, Kulture i civilizacije, Prstenje, Za muškarce | 2 komentara

Keltski nakit i njegov bezvremenski šarm

Keltski nakit i njegov bezvremenski šarm

Keltski nakit u obliku keltskog krsta datira još iz vremena pre Hrista. Uprkos tome što je diznajniran tako davno, keltski nakit je uspeo da održi svoju slavu na nogama, te je i danas prisutan kao veoma moderan. Ne morate biti Irac ili Škot da biste ga nosili. Simbolika i metafizička konotacija starog dizajna keltskog prstena, i nakita uopše, jeste ono što ga čini tako popularnim poklonom nekom dragom, a naročito kao venčanim prstenom. Isprepletan dizajn je večni kelti2podsetnik na tradiciju Kelta. Mnogi njihovi simboli imaju svoja značenja koja izuzimaju temporalnu kategoriju, što važi i za nakit, pa popularnost vremenom raste sve više.

Ovaj nakit omogućuje nosiocu da izrazi karakteristike svoje ličnosti. Baš zbog toga, i dan danas postoje zanatlije koje izrađuju nakit u ovom stilu po želji, pa ih s toga možete “pečatirati” nečim samo za vas jedinstvenim. Ako poželite Keltski prsten, možete da izaberete neki već gotov i u njega ugravirate neki svoj simbol, bitan datum, nešto što vas podseća na određeni događaj.

Prsten je, između ostalog, i najpopularniji komad keltskog nakita, savršen za prilike kao što su venčanja, baš zbog svog kelti3bezvremenskog šarma i dubokog značenja. Keltsko prstenje uglavnom više nose muškarci, ali tu su i minđuše i privesci za pripadnice lepšeg, ali ne i slabijeg pola.

Keltski nakit se može pronaći izrađen od srebra, što ga čini dostupnim ljubitiljima koji imaju nešto plići džep. Ali, ako je u pitanju kupovina keltskog nakita za koji se planira da se ostavi u nasleđe generacijama unapred, onda se biraju materijali poput plemenitih metala kao što su zlato i platina. Naravno, uključuje i drago kamenje, naročito dijamant, rubin i safir.

 1. Poštovani,
  kolika je cena ovakvog prstena izrađena po meri od srebra?
  Gde se uopšte može kupiti ovaj nakit?
  srdačan pozdrav

 2. Zdravo, Milorade,
  cena ovakvog prstena košta u proseku oko 20 – 30 eura, relativno pristupačno. Što se mesta kupovine tiče, morali biste da prošetate do obližnjih zlatara po svom mestu i raspitate se da li izrađuju takav nakit po meri. Ali, možda bolja varijanta je da pokušate sa online kupovinom koja se, što se nakita tiče, pokazala kao vrlo uspešna. Postoji i dosta online aukcija gotovo nenošenog keltskog prstenja, pa ako ste voljni – izgooglujte ovaj pojam i vrlo je verovatno da ćete pronaći nešto što bi vam koristilo.
  Srećno!