нов 12, 2009

Napisao u Za decu | 1 komentar

Ćilibarske ogrlice

Ćilibarske ogrlice

Od trenutka kada bebi počinju da rastu zubi, proces izrastanja može postati veoma bolan. Roditelji koriste razna sredstva kako bi ublažili bol kod bebe, kao što su razni gelovi i ulja. Jedan od najstarijih načina je ćilibarska ogrlica za bebe koja umanjuje bol i smiruje bebu. Ćilibarske ogrlice za bebe su tradicionalan način pomoći bebama prilikom izrastanja njihovih zubića. Ogrlice za bebe izgledaju jako lepo kako na devojčicama, tako i na dečacima, a napravljene su za bebe od 3 meseca starosti. Odgovarajuća dužina je izmedju 30-36cm.
Ćilibar je prirodni analgetik, i kada se nosi blizu kože ćilibar oslobadja lekovita ulja koja pomažu bebama da ostanu spokojna i opuštenija tokom pomenutog procesa. Ćilibarske oglice za bebe su sjajno prirodno sredstvo. Iako oglica ima i posebno bezbednu plastičnu kopču (navoj) koji onemogućava bilo kakvu povredu bebe, slučajno otvaranje ogrlice ili trzanje, preporučuje se da beba nosi ogrlicu samo dok je pod prismotrom.
Ćilibar mora da bude na koži, oslobadja bol kod beba i dece kada se nose tokom dana.  Pri nošenju ogrlice toplota tela oslobadja lekovita ulja iz ogrlice. Ogrlica, napravljena od ćilibarskih perli, u sebi ima i aktivnu supstancu, tzv. sukcinatnu kiselinu. Sukcinatna kiselina apsorbuje se u krvotok i pri tome povećava imunitet organizma.

  1. MNOGO VAM HVALA NA OVOJ INFORMACIJI. NADAM SE DA ĆE ZAISTA POMOĆI MOJOJ BEBI KOJOJ UPRAVO RASTU PRVI ZUBIĆI!BRIZNA MAMA