нов 17, 2009

Napisao u Ogrlice, Za žene | 1 komentar

Ooogromne ogrlice su hit

Ooogromne ogrlice su hit

Ono što je prethodnih sezona bio koktel prsten, ove sezone su XXL minđuše. Bez obzira da li je reč o indijskim filigranskim minđušama, velikim kreolama ili krhkim konstrukcijama, zajednička im je veličina koja ponekad doseže do ramena. Ogrlice su gigantske; grafički apstraktne, romantične ili inspirisane plemenskom umetnošću i dalekim Istokom.

Velika ogrlica koje se ne bi posramila ni Kleopatra, hit od ove jeseni, nosi se kao i uobičajene ogrlice i lančići, pogodna je za sve prilike, a ove godine, više nego ijedan drugi asesoar ističu pravilo što bogatije, što veće, što bolje. Narukvice, iako zanemarene u odnosu na prethodne sezone, na pisti su pokazale sva svoja lica, od jednostavnih lanaca do okova koji dopiru do lakta. Boja je manje važna, nosi se sve – od jarkih boja do crne i metala.

Da stvar bude još bolja, ne postoje čvrsta pravila kada je reč o kombinovanju prevelikog nakita i uzoraka. Naprotiv, dok je 2008. godina obeležena isticanjem nakita na jednostavnim komadima odeće, ove godine se uzorci i nakit međusobno sudaraju. I to jako dobro funkcioniše, iako je preporučljivo ne nositi više od jednog komada nakita odjednom.

  1. plasim se da mnogi prelaze granicu ukusa………u jednom trenutku devojka, u drugom novogodisnja jelka……